Chcem investovať
Prime Tourist Resorts po rastovom roku s investičným apetítom
25. 05. 2015 Čas čítania: 2 min
Across aktuality
Across aktuality

Rok 2014 bol pre Prime Tourist Resorts (PTR) v porovnaní s minulými rokmi vo viacerých ohľadoch rekordným. Celkové tržby zariadení PTR dosiahli 2,2 miliónov EUR, čo je o 15% viac ako rok predtým. Súčasný medziročný pokles prevádzkových nákladov o 12% mal rovnako pozitívny vplyv na hospodárenie holdingu, ktorý uzavrel rok s prevádzkovým ziskom 325 tisíc EUR.

Prime Tourist Resorts je holdingovou spoločnosťou, ktorá zastrešuje investičné aktivity skupiny Across Private Investments v oblasti hotelierstva a cestovného ruchu. Slovenská časť holdingu reprezentuje tatranský hotel Sliezsky dom a hotel Salamandra spolu s lyžiarskym strediskom rovnakého mena.

“Napriek všeobecne komplikovanej situácii v slovenskom hotelierstve, sa nám darí každý rok zvyšovať obsadenosť hotelových zariadení. Počet hostí sa medziročne zvýšil o 11%, ale úroveň izbovej obsadenosti 30% nemôžeme považovať úplne za uspokojivú” hovorí Ján Kováč, generálny riaditeľ PTR. “Uvedomujeme si, že nároky hostí na kvalitu servisu a vybavenia rezortov sa stále zvyšujú, preto neprestávame v rozvojových aktivitách. Už tento rok bude dokončený nový multifunkčný športový areál Salamandra v celkovej hodnote 1,2 milióna EUR. Práve posilnenie “nelyžiarskych” celoročných aktivít je cesta ako zefektívniť prevádzku lyžiarskeho strediska. Tesne pred dokončením je aj výstavba novej zjazdovej trate pre horské bicykle.”